Συνέντευξη με τους Burger Project

the_burger_project

Σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο είχαμε την χαρά να τους ακούσουμε 3 φορές στην Πόλη μας. Από ότι μας είπανε το Ηράκλειο το αγαπάνε, περνάνε καλά κάθε φορά που παίζουν εδώ και φυσικά το κοινό τους το ανταποδίδει. Αυτή την φορά λίγο μετά την συναυλία τους στο Τεχνόπολις τους συναντήσαμε.

Οι Burger Project είναι μια τετραμελής μπάντα. Αποτελείται από τους  ο General ConZou στο μπάσο, o Al the X-King τραγούδι και κιθάρα, o Cosmic Communist στα πλήκτρα και ο Mosch Holiday στα drums. Είδος μουσικής Jazz, Funk, Rock και Happy Hardcore. Έχουν κυκλοφορήσει ένα δίσκο με τίτλο «We Live in Athens» που συμπεριλαμβάνει 12 κομμάτια. Ας δούμε τι καταφέραμε να μάθουμε για αυτούς.

Ερ: Πώς ξεκίνησε το band; 

Απ: Ήτανε μια ατυχή συγκυρία. Κάποιοι φίλοι, κάποιοι γνωστοί, κάποια "ξαδέρφια" συναντηθήκαμε μαζί και έδεσε το γλυκό. Κάπου το '67 έγινε αυτό. Αλλά το ξεκινήσαμε το '68 μετά το Μάη αλλά εμάς ο κόσμος μας ανακάλυψε πέρσι. Πως γίνονται αυτά, τα παράδοξα της φύσης.  

Ερ: Burger project, το όνομα πως προέκυψε;

Απ: Κάποιος μας είπε κάτι εγώ άκουσα burger, έχει μια κουλτούρα το burger αλλά τελικά προσαρμοστηκέ και πολύ καλά σε αυτό που κάνουμε. Από ένα λάθος βγήκε αυτό που ακούει στο όνομα Burger Project.  

Ερ: Η πρώτη σας διασκευή;

Απ: Το άστα τα μαλάκια σου αλλά μπορεί να είναι και το Αnother one bites the dust των Queen.  

Ερ: Σήμερα άκουσα από Alice Cooper, Wonderwall μέχρι και το βαπόρι από την Περσία. Υπαρχή συνταγή για τον τρόπο που επιλέγετε τα κομμάτια που διασκευάζετε;

Απ: Συνταγή υπάρχει αλλά δεν την αποκαλύπτουμε. Τώρα προσπαθούμε αλλάξουμε για να μην είμαστε όλη την ώρα οι ίδιοι. Γενικά δοκιμάζουμε διάφορα κομμάτια και ότι μας αρέσει το κρατάμε. 

Ερ: Το μέλλον των Burger Project, θα συνεχίσετε ως συγκρότημα διασκευών;

Απ: Για τα επόμενα 10 χρόνια θα κάνουμε διασκευές, μετά θα δούμε. Είμαστε στο studio και γράφουμε νέα δουλειά και από 17 Νοέμβριου και μετά θα έχουμε νέα κομμάτια.  

Κάθε φορά που σας ακούω μου φτιάχναται την διάθεση και είμαι σίγουρος ότι έτσι γίνεται σε όλους. Λοιπόν θα κλείσω με μια ευχή που έδωσε και ο παππούς του Καζαντζάκη "Να φτάσετε όχι εκεί που μπορείτε αλλά και εκεί που δεν μπορείτε". 

Σας ευχαριστώ

Κωνσταντίνος Χασάπης, ραδιοφωνικός παραγωγός του metro 89.2